Tennisser Haase verliest finale Gstaad

Tennisser Robin Haase is er zondag niet in geslaagd het toernooi in het Zwitserse Gstaad op zijn erelijst bij te schrijven. De Haagse prof boog in de finale voor de Spanjaard Feliciano López in twee sets: 4-6 5-7.

De 29-jarige Haase speelde zijn vijfde finale op de ATP-tour. Hij wist er twee te winnen, beide keren was dat in het Oostenrijkse Kitzbühel (2011 en 2012). Hij stond drie jaar geleden ook al in de finale in Gstaad, maar toen moest hij het onderspit delven tegen de Rus Michail Joezjni. Later dat jaar bereikte hij ook in Wenen de eindstrijd. Daarin bleek Tommy Haas uit Duitsland te sterk.

Haase speelde in Gstaad een sterk toernooi, waarin hij leunde op een uitstekende service. Die voerde hem na onder anderen een zege op landgenoot Thiemo de Bakker naar de eindstrijd op het Zwitserse gravel. Zaterdag schakelde hij in de halve finale nog de Fransman Paul-Henri Mathieu uit in een partij, die een langdurige regenonderbreking kende.

Fris

Desondanks startte Haase fris aan de finale tegen de als eerste geplaatste López, die hij in vier eerdere ontmoetingen drie keer had verslagen. Hij leverde bij 2-2 in de eerste set echter zijn opslagbeurt in en liet López uitlopen naar 4-2. De 34-jarige Spaanse nummer 21 van de wereld maakte vervolgens geen fout meer en won het eerste bedrijf met 6-4.

In de tweede set kwam Haase sterk terug. Hij pakte de eerste servicegame van López af en nam een voorsprong van 3-0. De Spanjaard, ook een gedegen serveerder, richtte zich op en wist twee keer de opslagbeurt van Haase af te pakken. Hij mocht serveren voor de wedstrijd bij 6-5 en had aan één matchpoint genoeg om de partij uit te spelen. Voor López was het zijn vijfde titel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement