Tennisser Haase naar finale in Gstaad

Tennisser Robin Haase heeft zaterdag de finale bereikt van het ATP-toernooi in Gstaad. De 29-jarige Hagenaar rekende zaterdag in de halve finale op het Zwitserse gravel af met Paul-Henri Mathieu, de Franse nummer acht van de plaatsingslijst. Haase versloeg Mathieu, die aanzienlijk hoger staat op de wereldranglijst, in twee sets: 7-6 (5) 7-6 (2).

De wedstrijd werd in de tiebreak van de eerste set, bij een stand van 3-3, onderbroken vanwege regen. Haase en Mathieu moesten ruim twee uur wachten tot het weer droog was. Na de hervatting sloeg Haase toe. Hij trok de tiebreak, waarin hij aanvankelijk met 3-0 achter stond, naar zich toe. Haase nam in de tweede set direct een break voorsprong, maar direct daarna leverde hij ook zijn eigen service in. Weer moest een tiebreak de beslissing brengen, weer was Haase daarin de sterkste.

De Hagenaar speelt zondag in de finale tegen de als eerste geplaatste Feliciano López. De 34-jarige Spanjaard, die vier ATP-titels op zak heeft, bereikte de eindstrijd met winst op de Duitser Dustin Brown (4-6 6-3 6-3).

Zwaar jaar

Haase stond drie jaar geleden ook al in de finale in Gstaad, maar daarin moest hij toen buigen voor de Rus Michail Joezjni. Later dat jaar bereikte hij ook in Wenen de eindstrijd. Daarin bleek Tommy Haas uit Duitsland te sterk. Sindsdien kwam Haase, die in 2011 en 2012 het toernooi van Kitzbühel won, nooit meer zo ver op de ATP Tour.

De Hagenaar beleeft een zwaar jaar, zeker door de moord op zijn vriend Koen Everink waarvan zijn voormalige trainer Mark de J. wordt verdacht. Op het gravel in Gstaad zet Haase deze week eindelijk weer een sterke serie neer, wat hem zondag de kans geeft zijn derde ATP-titel te pakken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement