Tennisser Djokovic sceptisch over coronaregels bij US Open

Tennisser Djokovic sceptisch over coronaregels bij US Open ANP

De Servische toptennisser Novak Djokovic heeft zware bedenkingen bij het coronaprotocol dat voor de US Open, die op 31 augustus zouden moeten beginnen in New York, is opgesteld. Volgens de nummer 1 van de wereld gaat het om extreme en deels ook in zijn ogen onmogelijke maatregelen, die volgens de Amerikaanse autoriteiten echter nodig zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

"We zouden geen toegang hebben tot Manhattan, we zouden in hotels op de luchthaven moeten slapen en twee of drie keer op corona getest moeten worden", somde de drievoudige kampioen op. "We mogen ook maar één begeleider meenemen naar de baan. Dat kan echt niet. Je hebt minimaal een tenniscoach nodig, een conditietrainer en een fysiotherapeut."

Djokovic sprak van een pakket aan "rigoureuze" regels. "Maar ja, als je wilt meedoen aan de US Open, zal je ze moeten respecteren. Ik heb er begrip voor dat de organisatoren om financiële redenen het toernooi willen laten plaatsvinden. Maar we zullen zien of dat daadwerkelijk ook gaat gebeuren."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport