Tennisser Arends in Rotterdam naar hoofdtoernooi

Sander Arends heeft in Rotterdam de eerste ronde van het ABN Amro-tennistoernooi bereikt. In het dubbelspel overleefde de Leeuwarder samen met landgenoot David Pel twee kwalificatierondes.

Zaterdag werden de Georgiër Nikoloz Basilashvihli (22ste op de ATP-ranglijst in het enkelspel) en de Australiër Matthew Ebden (43 in de single) verslagen: 6-2, 6-7, 10-3 (supertiebreak). Zondag verrasten Arends en Pel de Nieuw-Zeelander Artem Sitak (34ste op de dubbelranking) en de Amerikaan Austin Krajicek (als dubbelaar 43ste) met 7-6 (5), 6-3. Sitak en Krajicek bereikten vorige maand op de Australian Open nog de laatste 32.

Arends staat momenteel op plaats 98 van de ranking, Pel 134ste. Dinsdag of woensdag spelen ze in Ahoy in de eerste ronde tegen het sterke koppel Marcel Granollers (Spanje, 28ste op de dubbelranking) en de Kroaat Nicola Mektic (nummer 15 van de wereld).

De overwinningen in het kwalificatietoernooi leveren Arends 45 punten op voor de ranking. Hij kent de uit Amsterdam afkomstige David Pel al sinds de nationale top-jeugdtoernooien. Pel is vorig jaar overgestapt naar trainer Gerard van Hellemondt uit Den Haag, ook de trainer van de 27-jarige Leeuwarder.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement