Tennisbroers Bryan mijden Rio wegens zika

Het Amerikaanse dubbelduo Bob en Mike Bryan verdedigt zijn olympische titel van Londen niet in Rio de Janeiro. Dat maakte de tweeling zaterdag bekend. Zij zeggen in een verklaring aan The Washington Post dat ze de gezondheid van hun gezinnen verkiezen boven een nieuwe kans op Olympisch goud. Zij verwijzen naar de kansen op besmetting met het zika-virus.

Ze namen hun besluit na het verlies in de kwartfinales in de strijd om Rogers Cup in Toronto, meldde de krant zaterdag. ,,Na eindeloos overleg hebben Mike en ik besloten de Olympische Spelen in Rio over te slaan'', zegt Bob Bryan. ,,Als echtgenoten en vaders heeft de gezondheid van onze kinderen de grootste prioriteit.''

Rio zou de vierde olympische deelname zijn van het tweetal na hun debuut in Athene (2004). Behalve goud in Londen wonnen ze ook het brons in het tennistoernooi van Peking (2008).

De broertjes Bryan gelden als een van de succesvolste tennisduo's in de geschiedenis. Ze wonnen tot dusver ettelijke tientallen dubbeltitels, waaronder zestien in grandslams. Ze staan in de tenniswereld bekend onder de naam The Bryans.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement