Ten Rouwelaar bedankt fans Go Ahead voor steun

Jelle Ten Rouwelaar heeft een open brief geschreven aan de supporters van Go Ahead Eagles. De NAC-doelman wil de fans bedanken voor hun steun.

De moeder van de uit Joure afkomstige doelman overleed anderhalve week geleden op 61-jarige leeftijd. Ten Rouwelaar deed om die reden niet mee tegen Almere City. Hij miste zo voor het eerst sinds 2008 een duel van NAC en daarmee kwam een einde aan zijn recordreeks van 280 wedstrijden. Tegen Go Ahead stond Ten Rouwelaar wel weer onder de lat. In de 61ste minuut van het duel, dat NAC met 4-1 verloor, klonk er applaus voor de 35-jarige Ten Rouwelaar, die zichtbaar aangedaan was. Het You’ll never walk alone klonk. ,,Via deze weg wil ik jullie, ook namens mijn familie, bedankenvoo de geweldige steunbetuiging die afgelopen vrijdag is georganiseerd. In tijden dat voetbalsupporters vaak negatief worden belicht in het nieuws, leek het mij gepast om op dit moment en op dit platform nog van mij te laten horen’’, schrijft Ten Rouwelaar richting de fans van Go Ahead Eagles.

,,Ik voelde mij gesteund door mensen met passie en een voetbalhart. Wat ik zag en voelde was de menselijke kant van voetbal, een kant die wat mij betreft veel vaker de boventoon mag voeren in onze mooie voetbalwereld. Met een mooi gebaar hebben jullie een ontzettend grote impact gehad.’’

De volledige brief

Beste supporters van Go Ahead Eagles,

Via deze weg wil ik jullie, ook namens mijn familie, bedanken voor de geweldige steunbetuiging die afgelopen vrijdag is georganiseerd naar aanleiding van het overlijden van mijn moeder. In tijden dat voetbalsupporters vaak negatief worden belicht in het nieuws, leek het mij gepast om op dit moment en op dit platform nog van mij te laten horen.

Afgelopen vrijdag voelde ik mij zoals ik mij vaak voel tussen de duizenden supporters in het Rat Verlegh Stadion: gesteund door mensen met een passie en mensen met een voetbalhart. Wat ik zag en voelde was de menselijke kant van voetbal, een kant die wat mij betreft veel vaker de boventoon mag voeren in onze mooie voetbalwereld.

Met een mooi gebaar hebben jullie een ontzettend grote impact gehad. Het laat zien dat jullie als supporters, net zoals de supporters van mijn eigen NAC Breda, thuishoren op het hoogste voetbalniveau dat Nederland rijk is.

No act of kindness, no matter how small, is ever wasted.

Nogmaals bedankt,

Jelle ten Rouwelaar

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement