Technisch manager Foeke Booy over schorsing Mathieu bij Cambuur: ‘Konden niet anders’

Voor de derde keer in anderhalf seizoen is Justin Mathieu bij SC Cambuur uit de selectie gezet. Volgens technisch manager Foeke Booy had de club geen andere keuze.

,,Laat duidelijk zijn dat we dit liever niet hadden gedaan”, licht Booy toe. ,,Een situatie als deze telt alleen maar verliezers. Maar in het belang van de club moet je soms harde beslissingen nemen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, is mijn overtuiging.”

Justin Mathieu voor de derde keer geschorst door Cambuur
Lees verder

Op geluiden dat Mathieu in de aanloop naar het 1-3 verlies van vorige week tegen FC Eindhoven in het nachtleven is gesignaleerd, wil Booy niet ingaan. ,,Maar er zijn bepaalde dingen gebeurd, de feiten liggen er en die zijn ook toegegeven. Het is een optelsom.”

'Een wijze les' of niet?

Kort na zijn komst naar Cambuur werd Mathieu afgelopen seizoen al eens disciplinair geschorst door toenmalig trainer Marinus Dijkhuizen, later zette ook huidig trainer René Hake hem een paar dagen uit de selectie. In een interview met de Leeuwarder Courant noemde Mathieu eind augustus de problemen van afgelopen seizoen nog ,,een wijze les.” 

Toch is het nu opnieuw tot een straf gekomen, de derde in anderhalf jaar. ,,Een gezamenlijk besluit, in overleg met de staf”, aldus Booy. Tot de winterstop zal de 22-jarige meetrainen met de beloften. Of de wegen daarna scheiden? De technisch directeur wil daar niet op vooruit lopen. ,,We hebben afgesproken dat we elkaar tegen die tijd hierover weer spreken.”

Justin Mathieu: voetballen met oma als denkbeeldige toeschouwer
Lees verder
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement