Teamsprinters grijpen naast medaille

Het is de Nederlandse baanwielrenners op de teamsprint bij de Olympische Spelen niet gelukt zich te plaatsen voor de finaleronde. Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Theo Bos moesten in de eerste ronde hun meerdere erkennen in het Australische team: 43,166 om 43,552. Oranje eindigde als zesde.

Eerder op donderdag hadden de Nederlandse baanwielrenners zich in de kwalificatieronde als zesde geplaatst voor de eerste ronde. In die eerste ronde nam Nils van 't Hoenderdaal de plek over van Matthijs Büchli, maar het drietal was niet rap genoeg.

Het Oranjeteam had hoop op een medaille. Bos, die bij de Spelen van 2004 zilver won op de sprint (individueel), maakte eind vorig jaar definitief zijn rentree op de baan. Tijdens kwalificatiewedstrijden in Roubaix in juli verzekerde hij zich van een plek in het team. Dat ging ten koste van Hugo Haak, die vorig jaar met Van 't Hoenderdaal en Hoogland nog Europees kampioen werd op de teamsprint.

Groot-Brittannië verzekerde zich van de gouden medaille door in de finale Nieuw-Zeeland in een olympisch record voor te blijven: 42,440 om 42,542. Het brons ging naar de Franse teamsprinters. Zij bleven Australië voor.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement