Taekwondoka Oogink klaar in Rio

Voor taekwondoka Reshmie Oogink zijn de kwartfinales het eindstation geworden bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De 26-jarige vechtsportster uit Almelo moest zaterdag na haar nipte nederlaag tegen Jackie Galloway hopen op een finaleplaats voor haar Amerikaanse kwelgeest. In dat geval zou ze via de herkansingsronde nog kans maken op brons in de klasse boven 67 kilogram.

Galloway strandde echter in de halve finales tegen de Mexicaanse Maria del Espinoza, de olympisch kampioen van Peking 2008 en de nummer drie van Londen 2012. Daarmee zat voor Oogink het olympisch toernooi erop.

,,Ik hoopte nog dat Galloway na haar overwinning op mij vleugels zou krijgen, maar helaas'', treurde Oogink, die eerder dit jaar brons veroverde bij het EK. ,,Dit is flink balen. Ik was voor een medaille naar Rio gekomen en ook goud hield ik voor mogelijk. Het mocht echter niet zo zijn. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor.''

Puntenzege

Oogink, die met haar broer Michael als coach deelname aan Rio 2016 op eigen kracht afdwong, begon de lange zaterdag met een ruime puntenzege op Seavmey Sorn uit Cambodja (7-1). In haar duel met Galloway kon ze haar beweeglijke opponente niet goed raken. De jonge Texaanse, die vorig jaar brons behaalde bij het WK, kon echter evenmin duidelijke punten scoren met haar handen en voeten.

Oogink leek genoeg te hebben aan een minieme voorsprong van 1-0, verkregen in de tweede ronde, maar drie seconden voor het einde kwam Galloway alsnog op gelijke hoogte met een rake trap. In de golden score leverde het slotoffensief van Oogink net geen beslissende treffer op, waardoor ze met 1-2 verloor op het aantal 'hits' (treffers die niet hard genoeg zijn voor een punt).

,,Je kon zien dat we elkaar goed kennen, het was een afwachtend gevecht'', sprak Oogink zichtbaar aangeslagen. ,,Het ging mis in de laatste seconden. Ik had de partij in mijn zak, maar kreeg alsnog een treffer tegen. Mijn verlies in de golden score was terecht, ik had één goede stoot, maar dat was te weinig, want zij had er twee. Ik kan er helaas niks meer aan veranderen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement