Taekwondoka Oogink in wachtkamer na verlies

Taekwondoka Reshmie Oogink heeft het zaterdag in de kwartfinales van het olympisch toernooi in Rio de Janeiro niet gered. De 26-jarige sportvrouw uit Almelo moest haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Jackie Galloway.

Na drie ronden stond er een eindstand van 1-1 op het scorebord. In de verlenging ('gouden punt') eindigde Oogink met één 'hit', die geen punt opleverde, en een strafje, terwijl Galloway twee zogenoemde hits liet noteren. Daarmee kwalificeerde de zes jaar jongere Amerikaanse zich voor de halve finales.

Oogink maakt nog wel kans op deelname aan de herkansingsronde, die brons kan opleveren. Dan moet haar tegenstander Galloway later op zaterdag wel de finale halen.

Puntenzege

Oogink begon de lange zaterdag in de fraaie sportzaal op het Olympisch Park met een ruime puntenzege op Seavmey Sorn uit Cambodja (7-1). Ze liet daarna resoluut weten dat ze voor een medaille naar Rio 2016 was gekomen. ,,Ook goud is mogelijk'', beaamde de nummer drie van het EK, eerder dit jaar, nog vol zelfvertrouwen.

In haar duel met Galloway kon Oogink haar beweeglijke opponente niet goed raken. De jonge Texaanse, die vorig jaar brons behaalde bij het WK, kon echter evenmin duidelijke punten scoren met haar handen en voeten. Oogink leek genoeg te hebben aan een minieme voorsprong van 1-0, verkregen in de tweede ronde, maar drie seconden voor het einde kwam Galloway alsnog op gelijke hoogte met een rake trap. In de golden score leverde het slotoffensief van Oogink net geen beslissende treffer op.

,,Balen, dit was niet wat ik voor ogen had'', sprak Oogink zichtbaar aangeslagen. ,,Je kon zien dat we elkaar goed kennen, het was een afwachtend gevecht. Het ging mis in de laatste seconden. Ik had de partij in mijn zak, maar kreeg alsnog een treffer tegen. Mijn verlies in de golden score was terecht, ik had één goede stoot, maar dat was te weinig. Nu is het een kwestie van afwachten.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement