Succes Bertens heeft keerzijde voor Hogenkamp

Het succes van tennisster Kiki Bertens en haar enorme sprong op de wereldranglijst heeft een schaduwzijde voor haar trainingsmaatje Richel Hogenkamp. De tennissters delen samen hun trainer Raemon Sluiter en aan die praktische samenwerking dreigt na een paar maanden al een eind te komen, vertelde Hogenkamp dinsdag na haar debuut op het hoofdtoernooi in Rosmalen.

,,Het is duidelijk dat er wat dingen zijn veranderd. We gaan daar binnenkort een gesprek over hebben. Je moet elkaar niet in de weg zitten met het programma of schema. Ik kan niet overal kwalificaties gaan spelen omdat zij daar ook zijn. Ik moet voor mezelf realistisch zijn en het juiste programma kiezen’’, aldus Hogenkamp.

Bertens en Hogenkamp trokken dit seizoen samen op. Ze begonnen buiten de top honderd. Bertens steeg deze week door haar succes op Roland Garros naar de 27e plaats op de wereldranglijst maar Hogenkamp bivakkeert nog op plek 134.

Prettig

,,Ik heb de samenwerking als heel prettig ervaren en weet dat het andersom ook zo is. Het is voor mij hartstikke goed geweest dat ik met hun op reis kon'', blikte de 24-jarige Doetinchemse terug op de eerste seizoenshelft.

,,Het is mooi om te zien wat Kiki heeft behaald maar het gat is nu wel erg groot. Anderzijds lukt het in de training nog steeds om de ballen terug te slaan dus het moet voor mij betekenen dat ik ook beter kan. Ik hoop dat ik in de toekomst naar haar toe kan groeien.''

Ook Sluiter houdt ernstig rekening met een eind aan de samenwerking. ,,We hebben heerlijk als een team gewerkt maar Richel verdient een zo goed mogelijke situatie. Het is een feit dat schema's uit elkaar gaan lopen. Een constructieve samenwerking zit er dan waarschijnlijk niet meer in.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement