Streppel vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen

Jurgen Streppel vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen. Het aflopende contract van de trainer wordt niet verlengd.

Verrassend is het nieuws niet. Onder leiding van Streppel presteert Heerenveen eigenlijk al ruim een jaar teleurstellend – de goede start van het seizoen daargelaten.

Na de nederlaag tegen Ajax (4-1), afgelopen zondag, staat Heerenveen in het rechterrijtje van de eredivisie. De ploeg heeft nog wel uitzicht op de play-offs: ADO Den Haag, dat achtste staat, heeft slechts een punt meer.

Streppel begon in de zomer van 2016 aan zijn klus in het Abe Lenstra-stadion. De eerste seizoenshelft van het seizoen 2016/2017 verliep boven verwachting. Met uitstekend voetbal haalde Streppel een vracht punten met zijn elftal, dat zelfs even mocht ruiken aan de tweede plaats.

Na de winterstop kwam de klad er echter in. Heerenveen behaalde nog wel de doelstelling (de play-offs), maar werd daarin roemloos uitgeschakeld door FC Utrecht.

Met een gerenoveerde verdediging leek het erop dat Streppel dit seizoen de boel weer op de rit had. Heerenveen pakte uit de eerste zes wedstrijden maar liefst veertien punten. Maar in de daaropvolgende maanden werd er beduidend meer verloren dan gewonnen, met als gevolg dat het publiek in het Abe Lenstra-stadion het massaal liet afweten. Het stadion zat tijdens het laatste thuisduel, waarin Willem II met 2-0 werd verslagen, leger dan ooit.

Het is nog niet bekend wie Streppel volgend seizoen gaat opvolgen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement