Streep door Healthy Ageing Tour vanwege coronacrisis

De Duitse Lisa Klein schreef vorig jaar het eindklassement van de Healthy Ageing Tour op haar naam.  Foto: ANP

De vijfdaagse Healthy Ageing Tour gaat vanwege de coronacrisis niet door. De etappekoers voor elite- en junior-vrouwen stond van 8 tot en met 12 april op de wielerkalender en zou van start gaan in Drachten.

,,Het zijn uitzonderlijke tijden en niemand weet hoe lang deze periode van sociale onthouding gaat duren. Daarom is het niet verantwoord een groot publieksevenement te organiseren”, zegt organisator Thijs Rondhuis uit Aduard.

Etappeplaats Borkum weert toeristen

De Healthy Ageing Tour voert door verschillende gemeenten in Groningen en Friesland. De startetappe zou verreden worden in de gemeente Smallingerland, die dit jaar European City of Sport is, en starten in Drachten.

De slotetappe zou dit jaar op het Duitse Waddeneiland Borkum verreden worden. Dinsdag werd al bekend dat Borkum tot en met 15 mei alle toeristen weert.

,,Je kunt de Healthy Ageing Tour zien als de organisatie van vijf losse klassiekers. Met de junioren meegerekend hebben we het over acht verschillende wedstrijden”, zegt Rondhuis.

,,Er wordt samengewerkt met vergunningverleners als gemeenten, provincies, politie, brandweer en de Geneeskundige Hulpverleningsinstanties (GHOR). Hoewel alle benodigde vergunningen binnen zijn en iedereen klaar is voor het evenement, zijn de omstandigheden te onzeker om de wedstrijd te organiseren.”

home
net-binnen
menu