Stef Krul soleert naar zege in thuiswedstrijd

Stef Krul liet gisteravond in Gorredijk op anderhalve ronde van het einde zijn medevluchter Remco Schouten achter en soleerde na tachtig kilometer naar de winst.

Een kleine vijftig renners tekenden de presentielijst in Gorredijk voor de gecombineerde wedstrijd voor elite, beloften en amateurs. Voor die laatste categorie was een aparte huldiging en daar was de winst voor Sipke Zijlstra uit Burgum, die de sprint van het peloton won.

De 22-jarige Krul was op de fiets van zijn woonplaats Tjalleberd naar Gorredijk gekomen en de warming- up van elf kilometer had hem goed gedaan: na twaalf van de 47 ronden ging de 22-jarige renner van Metec Cyclingteam er al vandoor met marathonschaatser Remco Schouten uit Ammerstol.

,,We zijn van dezelfde leeftijd en bij de junioren zaten we ook vaak samen in de kopgroep, dus ik wist dat hij altijd wel door wil rijden’’, vertelde de winnaar na afloop. Achter het tweetal werd er lang naar elkaar gekeken, waardoor de voorsprong van het duo aan de leiding al snel opliep naar 25 seconden.

Even slonk de voorsprong een beetje.  ,,Toen heb ik tegen Remco gezegd: kom, nog een beetje harder’’, zei Krul. Schouten luisterde naar zijn kompaan, waarop het tweetal in de finale uitliep naar 45 seconden op een achtervolgende groep van elf renners.

Bij die elf zaten vier Friezen: Maurits Buist (Drachten), Harry Sweering (Sneek), Martijn Dijkstra (De Knipe) en Wim Stroetinga (Nijkerk).

Die laatste had al snel door dat ze voor plek drie reden. ,,De samenwerking was niet goed’’, aldus Stroetinga, die vorige week nog een driedaagse op zijn naam schreef, samen met Yoeri Havik, in het Duitse Cottbus. ,,De renners die het hardst zwaaiden dat de rest moest overnemen, reden zelf het langzaamste, dat zul je altijd zien’’, aldus de ervaren rot in het vak, die met speels gemak de sprint voor de derde plek won.

Met datzelfde gemak reden Krul en Schouten in eendrachtige samenwerking in de rondte. Al had Krul in het begin wel wat moeite met de bochten. ,,Ik heb net twee etappekoersen gereden. Daar rijd je alleen maar rechtdoor, dus in het begin moest ik echt even wennen. Toen we eenmaal weg waren leerde ik de bochten een beetje kennen en toen kwam ik er wel goed doorheen.’’

In Frankrijk eindige Krul nog als derde in een etappe, dus hij wist dat het met de vorm wel goed zat. De extra inhoud die hij opdeed in het buitenland kwam Krul in de finale goed van pas. ,,Ik had wel door dat Remco er op het laatst wat doorheen zat, maar dat is ook niet zo gek. Ik rijd ieder weekend koersen en hij niet.’’

Krul rijdt een ijzersterk seizoen tot nu toe, met onder meer winst in de PWZ Tour. ,,Maar ik hoop dit seizoen nog een klassieker te winnen en dan misschien een stapje hogerop te kunnen’’, aldus een ambitieuze Krul. ,,Ik heb dit jaar echt een grote stap gemaakt en hoop die lijn door te zetten.’’

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement