Start fierljepseizoen wordt uitgesteld

De start van het fierljepseizoen wordt uitgesteld. Vooralsnog staat het FK in Winsum op 14 augustus gepland. Foto: Dijks Fotografie

Het fierljepseizoen zal dit jaar, net als in 2020, later van start gaan. De beperkingen vanwege corona zorgen voor het uitstel.

Het ljepseizoen zou op 15 mei in Buitenpost beginnen, maar kersvers voorzitter Etty Kramer van het FLB (Frysk Ljeppers Boun) zegt niet anders te kunnen dan uitstellen. ,,We meie allinne clubwedstriden hâlde. Wy moatte wachtsje op ‘versoepelingen’, mar as wy los kinne, dan is dat ek samar regele. Dat ha wy ferline jier al sjen litten’’, aldus Kramer.

Vanwege corona kon het fierljepseizoen toen pas in juli beginnen, maar werden er nog wel Friese en Nederlandse kampioenschappen gehouden. Die vonden uiteindelijk later dan gebruikelijk plaats. Kramer: ,,It soe kinne dat wy dat dit jier ek wer beslute moatte, dat hinget ôf fan de datum dat wy losgean kinne.’’

Kramer wil het liefst het geplande schema aanhouden, minus de wedstrijden die nu nog niet versprongen mogen worden. Als blijkt dat de versoepelingen te lang uitblijven, dan wordt er een nieuw wedstrijdschema gemaakt.

Vooralsnog staat het FK in Winsum op 14 augustus gepland, Burgum is op 4 september de accommodatie waar het NK gesprongen wordt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport