Springruiters laatste in Hickstead

Voor de Nederlandse springruiters is de wedstrijd uit de Nations Cup in Hickstead vrijdag uitgedraaid op een teleurstelling. Oranje deed na de eerste omloop volop mee om de podiumplaatsen, maar tijdens de tweede ronde vlogen er heel wat balken af. De springruiters eindigden uiteindelijk samen met Italië als laatste, met 28 strafpunten.

Van de olympische equipe kwam in Hickstead alleen Jur Vrieling in actie. Vrieling bleef op de rug van Glasgow foutloos in de eerste omloop, maar liet in de tweede ronde twaalf strafpunten noteren. Dat deed ook Ruben Tromp met Audi's Teavanta II en Johnny Pals, die met Fernando in beide rondes twaalf strafpunten moest incasseren. Wout-Jan van der Schans leverde met Aquila SFN de beste prestatie. Hij ging eerst foutloos rond en tikte er in de tweede ronde één balk af.

De winst ging naar Duitsland, dat met slechts drie ruiters in actie kwam omdat Ludger Beerbaum zich op het laatste moment moest terugtrekken. Het trio bleef met vier strafpunten Ierland en België (beide acht) voor.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement