Sport Noord Café met Jillert Anema: Wanneer is hij écht boos en wanneer niet?

Flamboyant? Excentriek? Spraakmakend? Welke kwalificatie je Jillert Anema ook meegeeft, er gebeurt altijd iets met de schaatscoach uit Bontebok. Zo ook in de studio van Sport Noord Café.

Sommige interviews met hem zijn wereldberoemd. Zo ook die tijdens de Olympische Spelen van Sotsji, toen hij de vloer aanveegde met – jawel – de Verenigde Staten. Geloof het of niet: ooit was er een tijd dat Anema géén interviews gaf.

Maar hoe het ook zij, de meest spraakmakende interviews blijven bepalend voor het beeld dat blijft hangen. Zo maakte Anema zich ooit kwaad vanwege de muziek uit de luidsprekers tijdens de wedstrijden van Thialf. Maar was Anema nou écht kwaad?

Anema in een notendop? Dienstbaar aan het team, alles voor de sporter. De Fries kent wel een aantal voorbeelden, al realiseert hij zich meteen dat drieduizend mensen hem niet de populariteitsprijs zullen geven.

En dan komend seizoen: de grootste concurrent van Jorrit Bergsma, Anema’s grootste favoriet, is Sven Kramer. Die recent geblesseerd raakte. Hoe kijkt Anema naar het aankomende seizoen van Kramer?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Sport Noord