Sport Noord Café #5: Gert Jakobs over het nieuwe wielerseizoen

Marijn de Vries ontvangt in Sport Noord Café oud-wielrenner Gert Jakobs. De oud-meesterknecht laat zijn licht schijnen over het nieuwe wielerseizoen.

In deze aflevering wordt onder andere gesproken over de wens van Jakobs om weer als ploegleider actief te zijn. Ook spreekt hij over zijn vliegangst, en dat terwijl zijn vriendin stewardess is.

De in Emmen geboren Jakobs deed vijf keer mee aan de Tour de France en reed de ronde vier keer uit. Hij werd in 1988, 1989, 1990 en 1993 respectievelijk 145ste, 136ste, 140e en 127ste. De Tour van 1987 reed hij niet uit.

Superknecht

De inmiddels 54-jarige Jakobs werd gezien als superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel. In 1984 deed Jakobs samen met Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts mee aan de Olympische Zomerspelen in Amerika. Het viertal wist op de 100km ploegenachtervolging een vierde plaats te halen. Hij is vaste tafelgast bij het RTL programma Tour du Jour.

Jakobs fietste in dienst van de ploeg. Hij  zorgde ervoor dat zijn kopmannen konden winnen. Zijn carrière en zijn leven kenden vele diepte- en hoogtepunten. Nu vertelt de spraakwaterval met passie en humor over al zijn ervaringen in het wielerpeloton.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement