Sport Noord Café #3 Tieme Klompe: 'Ik weet niet of ik de kroonprins ben, maar ik ben wel overtuigd van mijzelf'

Harkemase Boys-trainer Tieme Klompe, die zaterdag met zijn club de Friese derby won van ONS Sneek (2-1), was maandag te gast in de derde aflevering van Sport Noord Café. Daarin ging hij ook in op de situatie bij zijn oude club SC Heerenveen.

,,Als je zo vlak voor tijd de winst weggeeft, is dat wel heel teleurstellend'', stelde Klompe - die van 1996 tot 2004 het pompeblêdenshirt droeg - over het gelijkspel tegen PSV (2-2) zaterdag. Heerenveen staat nu op de vijftiende plek in de eredivise, met een gelijk aantal punten (24 uit 22 wedstrijden) als nummer zestien FC Emmen.

,,Wat belangrijk is, is dat je een gevoel van urgentie krijgt. Dan bedoel ik binnen je elftal. Dat je het gevoel hebt van: nu moet er ernst ontstaan dat we moeten gaan overleven. Ze spelen de laatste week wel vaak in dezelfde formatie, hebben ook wel wat puntjes gepakt en hebben ook een moeilijke reeks gehad. Maar nou moet het wel gaan gebeuren'', aldus Klompe.

Zou het voor de club ook beter zijn om een trainer uit eigen geledingen te krijgen, vroeg presentator Marijn de Vries, waarna sportverslaggever William Pomp voordat Klompe antwoord kon geven die vraag nog wat aanscherpte. ,,Jij was toch de kroonprins?'' ,,Ik weet niet of ik dat ben. Maar ik ben wel overtuigd van mijzelf'', luidde de eerste reactie van Klompe.

In Sport Noord Café verwelkomt Marijn de Vries (40) sporters, trainers en coaches, maar ook bestuurders en journalisten. Elke week zit ook een sportverslaggever van Dagblad van het Noorden of Leeuwarder Courant aan tafel.

Sport Noord Café is elke maandag vanaf 17 uur te zien op Ziggo kanaal 35 en uiteraard op de websites van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.

Gebruikers van de app klikken hier voor de uitzending.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement