Sport Noord Café #2: Marije Joling dolblij met gouden race Wüst: 'Gebeurt dit echt?'

Oud-schaatsster Marije Joling was maandag te gast in de tweede aflevering van Sport Noord Café. Zij sprak onder meer over de gouden race van Ireen Wüst.

Zij pakte de winst op de 1500 meter bij de WK Afstanden in het Zuid-Duitse Inzell. Wüst verloor kort geleden haar beste vriendin Paulien van Deutekom, die aan kanker leed. Joling was ook in Inzell, maar luisterde de race van haar oud-collega via de radio in de auto.

,,Er was ongeloof: gebeurt dit echt?'', zegt Joling in gesprek met Marijn de Vries. ,,Ireen moet toch een knauw hebben gehad, ze had alle pijlen op deze afstand gezet en zegde af voor de 1000 meter. Dat dit er dan zo uit komt, is zo mooi.''

In Sport Noord Café verwelkomt Marijn de Vries (40) sporters, trainers en coaches, maar ook bestuurders en journalisten. Elke week zit ook een sportverslaggever van Dagblad van het Noorden of Leeuwarder Courant aan tafel.

Sport Noord Café is elke maandag vanaf 17 uur te zien op Ziggo kanaal 35 en uiteraard op de websites van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.

Gebruikers van de app klikken hier voor de uitzending.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement