Sport Noord Café #19: 'Stroomversnelling van vrouwenvoetbal beetje onwerkelijk'

Sisca Folkertsma. FOTO HENK JAN DIJKS

In háár carrière moest ze zelf nog betalen voor een gele kaart. Shirtjes ruilen na een interland was streng verboden. Oud-international Marloes de Boer maakte de opgang van het vrouwenvoetbal aan den lijve mee. Zij en Oranjeleeuwin Sisca Folkertsma uit Sloten praten in de laatste uitzending van Sport Noord Café over het WK voetbal.

Van Marloes de Boer (37) naar Sisca Folkertsma (22) maakte de staat van het nationale vrouwenvoetbal een enorme vlucht mee. Alle wedstrijden van het WK worden live uitgezonden en de topvoetbalsters in ons land verdienen het grote geld. ,,Het is een beetje onwerkelijk als ik naar die ontwikkeling kijk, het is een enorme stroomversnelling’’, aldus De Boer.

Goed voorbeeld is de revalidatie die Folkertsma momenteel doet, nadat de middenvelder van FC Twente vier maanden geleden in de wedstrijd tegen Ajax haar kruisband afscheurde. ,,Destijds revalideerde ik na mijn werk en studie. Nu is alles in Zeist perfect geregeld’’, weet De Boer. ,,Van de komst van de eredivisie en alles wat er gebeurd is, was het EK van twee jaar geleden de bekroning. Het zou mooi zijn dat de wereldtitel de volgende stap is.’’

De uitzending van Sport Noord Café is te zien op de site van de Leeuwarder Courant. Na de zomer is het programma op 2 september weer terug.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
WK Vrouwenvoetbal 2019
Video
Sport Noord