Sport Noord Café #17: Handbalster Lois Abbingh wil in Tokio meer genieten van de Olympische Spelen

Lois Abbingh

Ze gebruikte haar rustperiode om even langs te gaan bij Sport Noord Café; Lois Abbingh voorziet voor komend seizoen echter een nóg drukker seizoen. ,,Hetzelfde drukke seizoen met hopelijk nog de Spelen erbij’’, kijkt de Groningse tophandbalster vooruit naar 2020.

Na een korte vakantie keert Abbingh in juli terug naar Rostov, de stad waar ze werd uitgeroepen tot meest waardevolle speelster in de Russische competitie en de nationale beker en de landstitel won. In de verte gloort in Tokio misschien wel het olympische succes waar de oranje handbalsters zo naar hunkeren.

'Een feestje dat je erbij bent'

Het is voor Abbingh de tweede keer dat ze deelneemt aan de Spelen, nadat oranje in Rio de Janeiro stukliep in de halve finale tegen Frankrijk. ,,Ik had heel veel verwacht van de Spelen. Voor tv keek ik altijd alles, ook andere sporten. Maar in Rio waren de Spelen als elk ander toernooi, van de eerste tot de laatste dag, geen tijd om andere dingen te kijken. Ik heb me voorgenomen om in Tokio bewust te genieten, dat het een feest is dat je er bent.’’

In de studio bij presentatrice Marijn de Vries ging het gesprek met Abbingh ook over het post-olympische tijdperk. Nu medespelers als Yvette Broch en Nycke Groot hebben bedankt voor het nationale team, dringt zich ook de vraag op hoe lang Abbingh nog doorgaat bij oranje.

,,Na zo’n druk seizoen bij de club snap ik beter dat zij zijn gestopt. Zeker als je daardoor twee, drie seizoenen langer door kunt gaan bij je club, waarvan je je salaris krijgt. Spelen bij oranje is nog altijd slechts voor de er en dat is jammer.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Sport Noord