Sport Noord Café: Oog in oog met misschien wel de nieuwe Tom Dumoulin en de nieuwe Marianne Vos

Marijn de Vries en William Pomp hebben het over wielrennen en stiekem ook nog even over voetbal.

Centraal in de aflevering van Sport Noord Café stond wielrennen, maar en passant werd er toch nog even over voetbal gepraat. Of beter: het gebrek aan scorend vermogen bij FC Emmen en FC Groningen.

,,Beide ploegen hebben hetzelfde probleem’’, analyseert William Pomp, voetbalwatcher van Dagblad van het Noorden. ,,Zowel in Groningen als in Zuid-Oost Drenthe ontbreekt een afmaker.’’

Bij FC Groningen komt Pomp met een mogelijke oplossing: het inzetten van de 17-jarige spits Romano Postema.

loading

Hoofdgasten op de bank bij presentatrice Marijn de Vries zijn wielertalenten Axel van der Tuuk en Lonneke Uneken. De Assenaar (18) en de Veendamse (19) kennen elkaar al van jongs af aan en koersten zelfs menigmaal tegen elkaar.

loading

Beide wielrenners kenden een superseizoen; Van der Tuuk bekroonde dat met een startbewijs op het WK, volgende week in het Britse Yorkshire. Uneken vertrekt na dit seizoen bij het Noorse Hitec, ze maakt binnenkort haar nieuwe ploeg bekend.

loading

Van der Tuuk – Nederlands kampioen bij de junioren – tekende onlangs een contract dat hem de komende twee seizoenen bindt aan Jumbo Visma Academy, de nieuwe opleidingsploeg. De Assenaar ziet een jongensdroom uitkomen bij zijn nieuwe ploeg.

loading

Kijk hieronder de hele aflevering terug.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Sport Noord