Spelers en staf Cambuur akkoord met salarisverlaging

Het loopt storm met de verkoop van seizoenkaarten voor Cambuur. Zes uur na de start werd de grens van 1000 al bereikt. FOTO HENK JAN DIJKS

Net als bij veel andere betaaldvoetbalclubs, zijn ook spelers, staf en directie van SC Cambuur akkoord gegaan met een tijdelijke salarisverlaging.

Door de coronacrisis komt er momenteel weinig geld binnen. Financieel directeur Gerald van den Belt is dan ook blij dat de tijdelijke salarisverlaging er zonder slag of stoot doorheen is gekomen. ,,Het zegt veel dat de selectie unaniem en zonder enige discussie akkoord is gegaan’’, stelt Van den Belt.

,,Zeker omdat het mislopen van promotie ze direct in de portemonnee raakt.’’ Bij promotie waren de spelers er ongeveer 40 procent op vooruit gegaan.

Aanvoerder Erik Schouten snapt de noodzaak van de tijdelijke verlaging. ,,We zitten in een enorme crisis en sluiten onze ogen niet voor wat er in de wereld aan de hand is. Ook veel supporters en sponsoren hebben het zwaar en op deze manier willen we als spelersgroep laten zien dat we solidair zijn.’’