Spelers Red Imps komen vakantiedagen tekort

Indien Lincoln Red Imps woensdag tegen Celtic opnieuw een grote stunt uithaalt, komen nogal wat spelers van de voetbaldwerg uit Gibraltar met een tamelijk uniek probleem te zitten. De veredelde amateurs hebben te weinig of geen vakantiedagen meer over om ook nog in de derde voorronde van de Champions League te kunnen aantreden. ,,Ik ben al door mijn speciale verlofdagen heen en ik ben zeker niet de enige in onze selectie'', liet aanvoerder Roy Chipolina (33) met een glimlach weten.

Red Imps zorgde afgelopen dinsdag voor een enorme verrassing door voor eigen publiek de Schotse kampioen Celtic met 1-0 te verslaan. Woensdag is in Glasgow de return. ,,We leven in een droom'', bekende Chipolina, die als international voor de EK-kwalificatie ook al enkele vakantiedagen moest opnemen voor de duels met Schotland, Duitsland, Polen en Ierland. Hij werkt in het dagelijkse leven bij de douane.

De Red Imps beschikken over slechts vijf 'serieuze' profs. ,,Maar voetbal blijft een duel van elf tegen elf, wie weet kunnen we ook in de return tegen Celtic stunten.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement