SC Heerenveen sluit een teleurstellend seizoen morgen af met de thuiswedstrijd tegen Sparta (14.30 uur). Wie spelen mogelijk hun laatste duel voor de club?

Sherel Floranus

De enige voetballer van wie zeker is dat hij vertrekt. Heel rouwig is Heerenveen er niet om. Floranus was nooit onomstreden in het Abe Lenstra-stadion. Met Milan van Ewijk heeft de club bovendien al een vervanger gehaald.

Joey Veerman

Vroeg of laat vertrekt Joey Veerman voor een miljoenenbedrag bij Heerenveen. De 22-jarige Volendammer wil zelf het liefst naar de Nederlandse top, of naar een club vlak over de grens. Zo bekeken is PSV momenteel de enige optie. Zeker is dat Heerenveen de hoofdprijs vraagt voor Veerman, die nog een contract heeft tot medio 2023. Het meest ideale scenario voor Heerenveen? Eerst goed boeren voor andere spelers, zodat de onderhandelingspositie bij Veerman nóg sterker wordt.

Ibrahim Dresevic

Om welke voetballers dat gaat? Ibrahim Dresevic, om te beginnen. Oké, Dresevic laat verdedigend weleens een steek vallen. Toch ligt de Kosovaarse international, die nog een eenjarig contract heeft, goed in de markt. ,,Ik denk nog niet aan een vertrek”, aldus Dresevic, die onlangs met de clubleiding over zijn toekomst sprak. Veel nieuwe inzichten leverde dat niet op. Dresevic: ,,Ik wil het seizoen afmaken, vervolgens op vakantie en dan zien we wel wat er gebeurt.”

Rodney Kongolo

Ze praten bij Heerenveen de blaren op de tong voor een huurverlaging van het Abe Lenstra-stadion. Tegelijk verdampt op het veld kapitaal. Tekenend is de situatie van Rodney Kongolo. Hij verdween uit de basis, toen Lasse Schöne werd aangetrokken. Het doet de verkoopwaarde van Kongolo ongetwijfeld geen goed als clubs zich melden voor de middenvelder.

Mitchell van Bergen

Herhaaldelijk maakte Mitchell van Bergen de voorbije maanden zijn vertrekwens kenbaar. Hij vindt zichzelf klaar voor een stap hogerop. Heerenveen wil meewerken aan een transfer, om te voorkomen dat hij over een jaar gratis vertrekt. Maar welke club wil fors investeren in een aanvaller die vrijwel nooit scoort of assists geeft?

Henk Veerman

Henk Veerman heeft nog een tweejarige verbintenis. Met 14 doelpunten en 6 assists kan de spits bovendien goede cijfers overleggen. Het is niet zo dat Veerman op de transferlijst staat, maar door zijn statistieken is hij voor veel clubs een interessante speler. Heerenveen kan het geld goed gebruiken en staat niet onwelwillend tegenover een transfer. Mits er uiteraard een flinke transfersom wordt betaald. Een spits van Heerenveen moet niet alleen doelpunten maken, maar ook balvast zijn en druk zetten op de tegenstanders. Wat betreft die laatste twee aspecten past Veerman domweg onvoldoende in de beoogde speelwijze.

loading

Lasse Schöne

,,Zo wilde ik het seizoen niet afsluiten”, zei Lasse Schöne na zijn rode kaart tegen FC Emmen, waardoor hij tegen Sparta is geschorst. Of zijn toekomst bij Heerenveen ligt? Die kans lijkt klein. ,,Ik heb het hier naar mijn zin, maar er zijn nog geen gesprekken met de club geweest.”

Lucas Woudenberg

Lucas Woudenberg hoeft niet weg van Heerenveen. Maar de club gaat niet dwarsliggen als de linksback ergens anders kan tekenen. Omgekeerd zei Woudenberg onlangs ook dat hij, na vier seizoenen Heerenveen, om zich heen gaat kijken als zijn perspectief niet verbetert.

De anderen

De huurlingen Jan Paul van Hecke, Sieben Dewaele en Oliver Batista Meier keren terug naar respectievelijk Brighton, Anderlecht en Bayern München. Verder hebben de doelmannen Ariel Harush en Jan Bekkema een aflopend contract. Normaal vertrekt Harush, terwijl de club en Bekkema de intentie hebben om langer met elkaar door te gaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct