Sparta door strafschop langs GA Eagles

Sparta heeft zondag op het eigen Kasteel nipt de drie punten veiliggesteld. Tegen een afwachtend maar vooral onmachtig Go Ahead Eagles eindigde het eenrichtingsduel dankzij een benutte strafschop van Loris Brogno in een 1-0-zege.

Sparta had als thuisclub meer aanvallende intenties, maar miste in de voorste linie de noodzakelijke scherpte om afstand te nemen. Met name de bedrijvige spits Zakaria El Azzouzi was niet erg gelukkig in zijn acties, al stond in de voorlaatste minuut van de eerste helft de paal succes in de weg. Na een dubbele een-twee kreeg hij een vrije schietkans die niet werd benut. Eerder voorkwam Eagles-doelman Theo Zwarthoed een doelpunt voor Sparta, door een pegel van El Azzouzi knap te pareren.

De 20-jarige Spartaan bleek ook na de pauze niet veel nauwkeuriger in de afronding. In de 52e minuut stuurde Mart Dijkstra hem de diepte in. El Azzouzi knalde de bal deze keer huizenhoog over. De Rotterdammers dankten de winst aan Brogno, die zes minuten voor het eindsignaal binnen het zestienmetergebied door Sander Fischer werd gevloerd. Hij benutte de penalty zelf (1-0).

Go Ahead stelde negentig minuten lang teleur. Het mikte op een counter, maar die mogelijkheden waren op de vingers van een hand te tellen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement