Spaanse bondscoach Enrique wil hoe dan ook in functie blijven

Spaanse bondscoach Enrique wil hoe dan ook in functie blijven ANP

Bondscoach Luis Enrique van Spanje is niet van plan op te stappen als zijn ploeg al in de groepsfase wordt uitgeschakeld op het EK. "Ik geniet van mijn werk bij de voetbalbond. Ik wil daarom graag doorgaan. Ik heb een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar en het is mijn bedoeling om dat uit te dienen", liet de 51-jarige trainer weten.

De oud-speler van Real Madrid en Barcelona trad na het teleurstellende WK in Rusland in 2018 aan als bondscoach van Spanje. Het EK verloopt momenteel nog moeizaam voor de ploeg van Enrique. Met twee remises tegen Zweden (0-0) en Polen (1-1) is Spanje nog allerminst zeker van een plek in de achtste finales. De afsluitende groepswedstrijd dinsdag in Sevilla tegen Slowakije moet worden gewonnen om op eigen kracht de laatste zestien te bereiken.

"Coaches worden afgerekend op de resultaten", besefte Enrique. "Niets in het professionele voetbal is unfair. Ik zal dus elke vorm van kritiek moeten accepteren. Maar ik heb nu het gevoel dat we klaar zijn om te gaan schitteren. Het wordt ook tijd om te excelleren."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport