Snelle Vicaut en Lemaitre naar EK

Christophe Lemaitre, Jimmy Vicaut en Renaud Lavillenie zijn de blikvangers in de Franse ploeg voor de EK atletiek in Amsterdam. Sprinter Lemaitre voert de ranglijst allertijden aan met acht medailles op EK's, Vicaut heeft dit jaar de snelste 100 meter gelopen (9,86) en Lavillenie is de regerend olympisch kampioen polsstokhoogspringen, drievoudig Europees kampioen en wereldrecordhouder indoor met 6,16 meter. De Franse ploeg bestaat uit 72 atleten.

De 26-jarige Lemaitre komt in het Olympisch Stadion in actie op de 100, 200 en 4x100 meter. Hij heeft al vier keer Europees goud, twee zilver en twee keer brons in zijn prijzenkast en is daarmee de meeste succesvolle mannelijke atleet op Europese kampioenschappen atletiek.

Vicaut is echter zijn grootst concurrent. De 24-jarige sprinter verkeert in de vorm van zijn leven. Hij evenaarde deze maand het Europees record op de 100 meter met zijn 9,86 en is deze zomer ook sneller dan de Jamaicaanse sprintheld Usain Bolt. Lavillenie jaagt in Amsterdam op zijn vierde Europese titel. Zijn hoogste sprong van dit jaar is 5,95 meter.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement