Sneker Tom Otte naar zilver op WK Yngling

Tom Otte is zaterdag zijn wereldtitel zeilen in de Yngling-klasse kwijtgeraakt. De Sneker stuurman moest op het Italiaanse Gardameer op de slotdag wijken voor het team van Kaj Moorman.

Otte (op de foto in de Yngling 336, Moorman vaart in de 335) begon op de slotdag met een negende plaats in een veld van 44 boten. Zijn rivaal pakte de overwinning in de negende en voorlaatste race van de dinsdag begonnen serie. Otte, hij vormde een team met Mark Haven en Reinier Tromp, voer in de slotwedstrijd naar de tweede plaats, maar dat was net niet voldoende om zijn vorig jaar op de Snitser Mar behaalde titel te behouden.

Moorman, van De Vrijbuiter uit Loosdrecht, kwam als vierde binnen en eindigde op 36 punten. Hij won twee WK-races. Otte kwam uit op 38 punten. Hij won één race en kon als slechtste resultaat 22 wegstrepen.

Het team van Maarten Jamin, varend onder de vlag van De Meeuwen uit Leeuwarden, greep het brons. Hij had met Cristel Pessers en Jaap Smolders tot in de slotrace kans op meer, maar kwam als tiende binnen. Jamin won twee races en werd drie keer tweede. Hij eindigde op 43 punten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement