Sneker Ronald Zoodsma voert een verbeten juridische strijd met Lycurgus

De Groningse volleybalclub Lycurgus en oud-coach Ronald Zoodsma uit Sneek vechten een verbeten juridische strijd uit over een bedrag van 28.800 euro.

Dat geld beweert de oud-speler van Animo Sneek nog aan achterstallig salaris van de club tegoed te hebben. Dat wordt bestreden door de Stichting Topvolleybal Groningen, waaronder het team van de regerend landskampioen valt. ,,Volgens ons heeft hij nergens recht op’’, laat bestuurslid personele zaken Rianne Folkerts weten.

De kwestie is inmiddels zo hoog opgelopen dat Zoodsma, die tussen 2005 en 2013 hoofdcoach van de Groningse volleyballers was, beslag wilde leggen op de rekeningen van de club. Tegen dat voornemen werd door Lycurgus een kort geding aangespannen, dat woensdag om twee uur zou dienen, maar inmiddels is afgelast.

Folkerts: ,,Het blijkt dat je helemaal geen beslag kan leggen als de zaak nog in een andere juridische procedure zit. Dus wat Zoodsma wil, kan helemaal niet. We wachten de rechtszaak gewoon af. De wijsheid om daar over te beslissen ligt niet bij ons, maar bij de rechter die erover moet oordelen.’’

Procedurefout

De rechtszaak van Zoodsma tegen Lycurgus loopt al langer. Begin dit jaar oordeelde de rechter nog ten gunste van Zoodsma, maar de procedure werd toen niet goed gevoerd. ,,De griffier had ons verweer ten onrechte niet bij de behandeling van de zaak ingebracht. De rechter had daardoor niet alle informatie. Vandaar dat de zaak straks weer helemaal wordt behandeld met dit keer ook ons verweer’’, zegt Folkerts.

Onder de leiding van Zoodsma groeide Lycurgus uit tot een topclub in Nederland. Hij haalde met Lycurgus twee keer de final four van de nationale beker en plaatste zich zes keer achter elkaar voor een Europees bekertoernooi. Ook greep het team in de finale van de play-offs om het landskampioenschap toen twee keer naast de titel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement