Sneijder en 'Gala' in gedachten in Turkije

Wesley Sneijder bereidt zich met Galatasaray in Zwitserland voor op het nieuwe voetbalseizoen, maar in gedachten zijn de spelers van de topclub in Turkije. Sneijder, zijn ploeggenoten en hoofdtrainer Jan Olde Riekerink gingen zaterdag in Gwatt op de foto met de Turkse vlag, als teken van solidariteit en verbondenheid met alle Turken. De mislukte militaire staatsgreep van vrijdag in het land kostte zeker 265 mensen het leven, onder wie veel burgers.

In Istanbul, de stad waar Galatasaray vandaan komt en waar ook Sneijder woont, namen militairen tijdelijk het vliegveld en de twee bruggen over de Bosporus in. Net als in andere grote steden gingen ook in Istanbul veel Turken de straat op om hun steun te laten blijken aan president Recep Tayyip Erdogan.

Robin van Persie en Gregory van der Wiel, die voor Fenerbahçe spelen, hielden zich stil op de sociale media. De club uit Istanbul zou zaterdagavond in het eigen Sükrü Saracoglu-stadion een oefenwedstrijd spelen tegen Olympique Lyon, maar die wedstrijd werd afgelast. De Franse voetballers vlogen met spoed terug naar huis.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement