Sloetski beducht voor 'tikkie takkie voetbal'

Leonid Sloetski debuteert donderdag officieel als trainer van Vitesse als de Arnhemmers het in Roemenië opnemen tegen FC Viitorul in de eerste wedstrijd van de tweede voorronde in de Europa League. De 47-jarige Rus heeft de tegenstander goed bestudeerd. ,,Ze spelen het 'tikkie takkie voetbal' van Barcelona", zegt de coach op de website van Vitesse over de komende opponent.

Sloetski kijkt uit naar de eerste ,,belangrijke test" voor Vitesse. ,,Dit is een spannende tijd voor mij en mijn spelers. Ik hoop dat we er klaar voor zijn." Sloetski kent Viitorul intussen door en door en weet de sterke en zwakke punten. ,,Ze hebben een goede balans tussen ervaring en jeugd en hebben met Ianis Hagi een uitstekende speler in het team", zegt Sloetski over de zoon van de legendarische oud-voetballer Gheorghe Hagi. De 53-jarige Hagi is nu eigenaar en de trainer van Viitorul.

Toch houdt Sloetski zich vast aan zijn eigen plan. ,,We spelen vanuit onze eigen kracht. Het gaat een interessante wedstrijd worden."

Donderdag om 17.00 uur begint het duel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement