Sjinkie Knegt met machtsvertoon Europees kampioen

Voor de derde keer in zijn loopbaan is Sjinkie Knegt Europees kampioen shorttrack geworden. Na zijn titels 2012 en 2015 was de Bantegaster dit weekeinde in Dresden van aparte klasse. Hij won zaterdag al de 500 en 1500 meter en pakte zondag ook de Europese titel op de kilometer.

Luid toegejuicht door een grote schare fans uit Bantega vierde Knegt ook het overall kampioenschap. Na drie afstandszeges is hij in de superfinale niet meer te achterhalen. ,,Dat is wol lekker, dan kin ik it rêstich oan dwaan’’, zei hij gisteren al.

Knegt leek aanvankelijk in de halve finale te stranden door een derde plaats, maar werd toegevoegd aan het finaleveld omdat hij was gehinderd. In de eindstrijd toonde hij andermaal zijn klasse.

Olympische Spelen

Door zijn staaltje machtsvertoon in Dresden is Knegt volgende maand tijdens de Olympische  Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang op alle individuele afstanden kanshebber voor goud.

Suzanne Schulting werd achter de Italiaanse Arianna Fontana tweede op de kilometer. De Heerenveense schoof in het klassement op naar de tweede plaats, maar kan de titel uit haar hoofd zetten.

Die strijd gaat tussen de Italiaanse shorttracksters Martina Valcepina en Arianna Fontana. Het verschil tussen die twee bedraagt voorafgaand aan de superfinale slechts 6 punten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement