Sjinkie Knegt bevestigt status in Dresden, domper voor Suzanne Schulting

Twee gebalde vuisten en voor het eerst dit toernooi een emotionele vreugdekreet. Op Sjinkie Knegt staat vooralsnog geen maat bij het EK shorttrack in Dresden. In de Oost-Duitse stad won de Bantegaster na de 1500 meter ook de 500 meter. Na de eerste finaledag heeft Knegt al twee Europese titels in de pocket.

Op de 500 meter pakte hij in de finale meteen na de start de koppositie. De Rus Viktor An en de Franse rijders Sebastian Lepape en Thibaut Fauconnet hadden daarna het nakijken. In het klassement om de Europese titel staat Knegt na de eerste twee afstanden riant aan de leiding.

Itzhak de Laat leek in zijn halve finale op weg naar een finaleplaats, maar een misser in de voorlaatste ronde kostte hem een goede klassering. In de B-finale snelde hij naar de tweede plaats, wat de zesde plaats overall betekende voor de Leeuwarder.

Suzanne Schulting

Voor Suzanne Schulting is de eerste finaledag van het EK shorttrack uitgelopen op een teleurstelling. Na haar diskwalificatie op de 1500 meter slaagde ze er op de 500 meter niet in de finale te bereiken. Door de B-finale te winnen sprokkelde ze wel punten voor het klassement.

Daarin gaat de Italiaanse Martina Valcepina riant aan de leiding. Nadat ze eerder de 1500 meter won, pakte ze ook de winst op de 500 meter. Op die afstand loste ze Akkrumse Rianne de Vries af als Europees kampioene. Lara van Ruijven liep in de finale tegen een penalty aan.   

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement