Sijsling naar tweede ronde in Parijs

Igor Sijsling heeft zondag de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De Amsterdamse tennisser won met 6-1 6-2 7-6 (5) van de Roemeen Adrian Ungur. Sijsling treft in de tweede ronde de als zeventiende geplaatste Australiër Nick Kyrgios, die Marco Cecchinato uit Italië in drie sets versloeg: 7-6 (6) 7-6 (6) 6-4.

De Noord-Hollandse nummer 123 van de wereldranglijst overleefde voor de tweede keer in zijn carrière de openingsronde van het Franse grandslamtoernooi. In 2013 deed Sijsling dat ook. Hij leek toen in de tweede ronde op weg naar een stunt tegen Tommy Robredo, maar de Spanjaard won de partij alsnog in vijf sets.

Sijsling begon zondag op baan 17 tegen Ungur bijzonder sterk. Hij pakte de eerste twee sets overtuigend. Hij liep daarna in de derde set uit naar 5-1, maar de Roemeense qualifier kwam vervolgens sterk terug. Bij 6-6 moest een tiebreak de beslissing brengen en daarin maakte Sijsling het toch nog af.

Nerveus

,,Het werd nog close'', erkende Sijsling bij de NOS. ,,Ik stond 5-1 voor, maar werd toen een beetje nerveus en ik raakte wat vermoeid. Hij ging wat losser spelen en voor ik het wist, stond ik met 6-5 achter. Uiteindelijk lukte het wel, al duurde het wat langer dan gepland.''

Na iets meer dan 1,5 uur tennissen was hij de eerste man in deze editie van Roland Garros die de tweede ronde bereikte. De laatste keer dat Sijsling bij een grandslamtoernooi de openingsronde overleefde, was in 2013 op Wimbledon toen hij zelfs de derde ronde bereikte.

De 28-jarige Sijsling was met een gelukje doorgedrongen tot het hoofdtoernooi in Parijs. Hij verloor vrijdag in de laatste ronde van de kwalificaties, maar werd later op de dag vanwege een aantal afmeldingen alsnog als 'lucky loser' toegelaten. Ungur haalde via de kwalificaties het hoofdschema.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement