Siem de Jong naar PSV

Siem de Jong keert bij PSV terug in de Nederlandse competitie. De Eindhovenaren huren de oud-Ajacied dit seizoen van het Engelse Newcastle United. De 27-jarige De Jong gaat bij PSV samen voetballen met zijn broer Luuk.

De Jong verhuisde in de zomer van 2014 van Ajax naar Newcastle United. Door blessureleed speelde hij afgelopen seizoen 22 wedstrijden bij club. Na de degradatie kwam hij niet echt meer voor in de plannen van coach Rafael Benitez.

PSV maakte de komst van De Jong op Twitter maandag definitief bekend met een filmpje met jeugdbeelden van de twee broers De Jong. Het is eerst in hun profcarrière dat ze in één clubteam samen gaan spelen. ,,Daar kijk ik echt naar uit. Het is al lang een wens van ons allebei. Het lijkt me heel speciaal wanneer het straks écht gebeurt”, aldus de middenvelder.

Medische keuring

Siem de Jong meldde zich afgelopen weekend al op de Herdgang, het trainingscomplex van PSV, voor de medische keuring. ,,Ik ben fit en kan eigenlijk direct met de groep gaan trainen. De komende weken moet ik vooral ritme op doen. Het is bovendien heel mooi om bij een club te komen die in de UEFA Champions League speelt en voor de titel strijdt. Ik ben heel blij dat PSV bij mij is uitgekomen, ik ben PSV dankbaar.”

De Jong gaf Ajax de eerste optie om dit seizoen te gaan voetballen, maar omdat een terugkeer naar Amsterdam er niet inzat, kwam hij in contact met PSV. De Einhovenaren maakten daarna werk van het aantrekken van De Jong.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement