Shorttracker Knegt schenkt schilderij aan Martini Ziekenhuis

Shorttracker Knegt schenkt schilderij aan Martini Ziekenhuis ANP

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft uit dankbaarheid een groot schilderij van zichzelf cadeau gedaan aan het personeel van het Martini Ziekenhuis in Groningen. De markante Fries liep in 2019 bij een ongeluk thuis met een houtkachel ernstige brandwonden op. Na een intensieve behandeling van zeven weken in het brandwondencentrum in het Groningse ziekenhuis mocht Knegt thuis verder aan zijn herstel gaan werken. Inmiddels is hij weer volop als shorttracker actief en richt hij zich op deelname aan de Winterspelen komend jaar in Peking.

Met de hulp van enkele sponsors en de Groningse kunstenaar Michel Velt is het kunstwerk tot stand gekomen. "Het is heel mooi om op deze manier iets terug te kunnen doen voor het Martini Ziekenhuis. Ze hebben destijds enorm goede zorg verleend en mede dankzij hen kan ik nu mijn missie op weg naar goud voortzetten", liet Knegt bij de onthulling van het schilderij weten.

Sonja Scholten, brandwondenarts in het Groningse brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis, sprak van een prachtig kunstwerk, dat voor iedereen als inspiratiebron kan dienen. "Zowel voor patiënten als medewerkers in het ziekenhuis. Brandwondenzorg gaat niet alleen over genezen van de brandwonden. De behandeling richt zich op een zo volledig mogelijk herstel van de patiënt om weer te kunnen doen, wat belangrijk is voor de patiënt. Voor Sjinkie was dat weer op het ijs staan en presteren op het hoogste niveau. Sjinkie laat zien dat dat ondanks de littekens toch mogelijk is. Dat alleen is al een gouden medaille waard. Hoe mooi zou het zijn als hij deze ook wint op de Olympische Spelen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport