Seizoen voorbij voor skiester Vonn

Skiester Lindsey Vonn komt dit seizoen niet meer in actie. De Amerikaanse leidster van het algemene klassement van de wereldbeker moet herstellen van de knieblessure die ze zaterdag opliep tijdens de super-G in Soldeu. Röntgenfoto's hebben laten zien dat ze in Andorra een scheurtje in haar linkerknie heeft opgelopen.

,,Ik riskeer grotere schade als ik toch weer ga racen'', legde de 31-jarige Vonn woensdag uit. ,,Dan riskeer ik een ernstige operatie en zet ik mijn toekomst op het spel. Dit is één van de zwaarste beslissingen die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen.''

Vonn raakt haar leidende positie in het algemeen klassement van de wereldbeker waarschijnlijk kwijt aan Lara Gut. De Zwitserse heeft slechts 28 punten minder dan Vonn, die de voorbije jaren werd geplaagd door blessureleed. Tijdens de WK 2013 in Schladming scheurde ze een kruisband in de rechterknie. Door dezelfde kwetsuur ontbrak ze een jaar later op de Olympische Spelen van Sotsji. Vlak voor het begin van dit seizoen brak ze tijdens de training in Nieuw-Zeeland een enkel. De Amerikaanse routinier, gespecialiseerd op de snelheidsonderdelen, kwam telkens sterk terug.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement