Seizoen Flyers door coronavirus voorbij: Beneleague per direct gestopt

Brent Janssen (links) onlangs namens Flyers in actie tegen Den Haag. Foto: Henk Jan Dijks

Het seizoen voor de ijshockeyers van UNIS Flyers is voorbij. Vanwege het coronavirus zijn de halve finale en finale in de Beneleague definitief gecanceld.

Flyers zou zaterdagavond in Thialf Devils Nijmegen ontvangen in de eerste wedstrijd van een best-of-three. Zondagmiddag was de return van deze halve finale in Gelderland gepland.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus vindt het bestuur van de Beneleague het onverantwoordelijk het seizoen af te maken. Omdat de ijsbanen in Nederland per 1 april dicht gaan en er geen uitzicht is wanneer er wel weer gespeeld kan worden, heeft de Beneleague besloten dit seizoen officieel te beëindigen.

Ook in België wordt al het ijshockey gestopt.

Voorzitter Pascal Nuchelmans van de Beneleague: ,,Het is een enorm ingrijpend besluit om te nemen, maar het is door de actualiteit onvermijdelijk geworden. We nemen onze verantwoordelijkheid richting spelers, begeleiders en supporters. De Beneleague, de RBIHF en IJshockey Nederland hebben hier intensief contact over gehad en in gezamenlijkheid het besluit genomen dat we alles voor dit seizoen stilleggen. Dat betekent voor de Beneleague dat we het seizoen afsluiten zonder kampioen.’’

IJshockey Nederland maakte eerder vandaag al bekend dat alle wedstrijden die onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse bond vallen, worden geschrapt. Dat is inclusief de finales in de eerste divisie en de finaledagen voor de jeugd en senioren die voor later deze maand op het programma staan.

Ook de Belgische bond stopt dus al het ijshockey dat onder controle van de RBIHF valt. Nuchelmans: ,,IJshockey is in België een nationale sport en het is niet verantwoord om betrokkenen te laten reizen. Het is echt enorm spijtig, maar de gezondheid van alle betrokkenen en het voorkomen van verdere verspreiding van het virus staan voorop.’’

Nederland en België volgen met het afgelasten van het seizoen een trend die overal door Europa zichtbaar is. In Duitsland schrapten de hoogste drie competities al eerder de play-offs. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is ook al het ijshockey van hoog tot laag per direct gestopt.

In dit liveblog volgen we de ontwikkelingen rond de uitbraak van het virus.

home
net-binnen
menu