Schmidt: Ihattaren moet zelf veranderen, ik kan hem alleen helpen

Schmidt: Ihattaren moet zelf veranderen, ik kan hem alleen helpen ANP

Mohamed Ihattaren heeft zelf in de hand of hij bij PSV nog aan spelen toekomt. Dat zei trainer Roger Schmidt na het gelijkspel tegen Ajax: 1-1. Ihattaren was om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten.

"Je kunt mensen niet veranderen, dat kunnen mensen alleen zelf doen. Ik kan hem er alleen bij helpen", aldus Schmidt. "Zijn houding was de laatste week niet goed. Hij heeft zich donderdag rond de wedstrijd tegen Olympiakos niet professioneel opgesteld. Dat is totaal onacceptabel."

Het ging niet alleen om de houding van donderdag, legde Schmidt uit. Ook op trainingen haalt de 19-jarige middenvelder er volgens Schmidt niet alles uit. "Hij was op de goede weg en speelde de laatste maanden niet top, maar oké. Daarom was hij ook geregeld basisspeler. De laatste weken heeft hij een paar stappen teruggedaan."

Ihattaren moet een voorbeeld nemen aan enkele van zijn medespelers, vindt Schmidt. "Als hij net zo hard werkt als Noni Madueke, Mauro Júnior, Ryan Thomas, Mario Götze en Cody Gakpo dan heeft ie een kans. Doet hij dat niet, dan niet."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport