Schippers wint FBK Games in toptijd: 22,02

Dafne Schippers heeft zondag het publiek bij de FBK Games in Hengelo waar voor zijn geld gegeven. De wereldkampioene won de 200 meter in 22,02. Die tijd was nog nooit gelopen op een Nederlandse atletiekbaan.

Het is haar tweede tijd ooit. De 23-jarige Utrechtse was één keer sneller en dat was op de WK vorig jaar in Peking, toen ze het goud veroverde in 21,63.

Het verschil met de concurrentie was groot. De Brits Jodie Williams snelde naar de tweede plaats in 23,06, ruim een seconde achter Schippers, die direct na afloop zei dat ze vooral had genoten van de entourage. ,,De sfeer in het stadion was geweldig en de aanmoedigingen van het publiek super.''

Favoriete

De sprintkampioene wilde voor eigen publiek niet ontbreken, ook al behoort het atletiekgala in Hengelo niet tot de prestigieuze Diamond League. Ze liep vorig jaar in knusse stadion voor het eerst onder de 11 seconden op de 100 meter (10,94) en die tijd sterkte Schippers in haar keuze volledig voor de sprintnummers te gaan.

Schippers verraste vorig jaar met goud en zilver op de WK in Peking, pakte zilver op de 60 meter bij de WK indoor en geldt in Rio als de grote favoriete voor olympisch eremetaal. De 22,02 is al verreweg de beste mondiale tijd van dit jaar op de 200 meter.

Jamile Samuel finishte in Hengelo als vijfde in 23,17.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement