Schippers trots op 'gouden' estafetteteam

Dafne Schippers glunderde van blijdschap na haar vierde gouden medaille op een EK atletiek. De Europees kampioene op de 100 meter won zondag in het Olympisch Stadion van Amsterdam met het Nederlandse estafetteteam ook de 4x100 meter, in een recordtijd van 42,04 seconden. ,,Ik ben heel trots op dit team'', zei Schippers, die twee jaar geleden in Zürich goud won op de 100 en 200 meter.

Het boegbeeld van de Nederlandse atletiek had zich zaterdag kort voor de halve finales uit voorzorg afgemeld. ,,Ik had wat last van mijn hamstring, die was wat 'kramperig'. Niets groots, maar wel te risicovol om mee te lopen. Voor het team was het moeilijk om ineens de knop te moeten omzetten, maar toch gingen ze door. Complimenten dus aan het team'', zei Schippers. ,,Een dagje rust was voor mij genoeg om hier te staan. De race was niet perfect, er kunnen altijd dingen beter, maar het was wel heel goed. Op naar meer.''

Met vier keer goud en in totaal vijf EK-medailles is Schippers de meest succesvolle Nederlandse atlete op EK's na Fanny Blankers-Koen, die vijfmaal goud won en in totaal negen medailles pakte.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement