Schippers snelt naar halve finales 100 meter

Dafne Schippers heeft zich vrijdagavond (plaatselijke tijd) bij de Olympische Spelen eenvoudig gekwalificeerd voor de halve finales op de 100 meter. De 24-jarige Nederlandse atlete zette een tijd neer van 11,16 seconden, en eindigde daarmee in haar serie als eerste. De nummers één en twee plaatsten zich automatisch voor de halve eindstrijd, die zaterdag op het programma staat. Dan is ook de finale.

Schippers, die in de buitenste baan liep, hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. Ze liep het laatste deel van haar race rustig uit en keek even naar links. Toen ze over de finish kwam maakte ze een klein juichgebaar en zwaaide in de camera. Achter de Utrechtse eindigde de Duitse Tatjana Pinto in de serie als tweede in 11,31.

Vorig jaar won Schippers bij de wereldkampioenschappen zilver op de 100 meter. In juli prolongeerde ze in Amsterdam de Europese titel op die sprintafstand. Later op de Spelen komt ze ook in actie op haar favoriete 200 meter. Op die afstand is ze regerend wereldkampioene.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement