Schippers snelste vrouw dit jaar op 200 meter

Dafne Schippers heeft donderdag bij de Diamond League-wedstrijd in Oslo de snelste tijd van het jaar gelopen op de 200 meter. De Utrechtse wereldkampioene was een klasse apart in voormalig schaatswalhalla Bislett en finishte na 21,93 seconden. Tot dusverre was de Amerikaanse Tori Bowie het snelst geweest: 21,99. Zij ontbrak in de Noorse hoofdstad.

Schippers hield de Jamaicaanse Elaine Thompson ruim achter zich. De nummer twee van de WK finishte in 22,64 als tweede. De Bulgaarse Ivet Lalova-Collio werd derde in 22,78.

Schippers liep haar toptijd ook nog onder slechte omstandigheden, hetgeen haar prestatie extra bijzonder maakt. De Utrechtse had in baan vijf nog voor ze de bocht uit was de in baan zes gestarte Thompson al ingehaald. Vorig jaar bij de WK in Peking was het verschil tussen beiden slechts driehonderdsten.

Bowie had haar toptijd gelopen in Eugene waar ze Schippers een kleine twee weken geleden aftroefde. De Utrechtse, niet erg gelukkig toen met haar tripje naar de Verenigde Staten, liep daar 22,11. De week ervoor had ze in Hengelo bij de FBK Games 22,02 laten noteren, tot donderdag haar snelste seizoenstijd. Haar persoonlijk record, gelopen in Peking bij de WK, staat op 21,63.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement