Schippers kan weer lachen

Dafne Schippers heeft zich op de Olympische Spelen met gemak geplaatst voor de halve finales op de 200 meter. De Nederlandse atlete was maandag met een tijd van 22,51 seconden de rapste in haar serie. De nummers een en twee plaatsten zich automatisch. De beste tijd dit seizoen van Schippers op de 200 meter staat op 21,93 seconden.

Schippers, die liep in baan vier, is regerend wereldkampioene op de 200 meter en in Rio de Janeiro favoriete voor het goud. Op de 100 meter wist de 24-jarige Utrechtse zaterdag geen medaille te winnen. Ze eindigde als vijfde. Schippers liep drie dagen daarvoor tijdens de training in Brazilië een blessure aan haar lies op. Daar heeft ze nu naar eigen zeggen geen last meer van.

Tessa van Schagen en Jamile Samuel, de twee andere Nederlandse deelneemsters aan de 200 meter, werden uitgeschakeld. Van Schagen klokte 23,41 seconden en eindigde in haar serie als vierde. Samuel zette een tijd neer van 23,04 en werd daarmee derde in haar heat.

De beste tijd in de series kwam op naam van Marie-Josee Ta Lou uit Ivoorkust (22,31). Ook de Amerikaanse vrouwen Deajah Stevens (22,45) en Tori Bowie (22,47) en Michelle-Lee Ahye uit Trinidad en Tobago (22,50) liepen iets harder dan Schippers, die zo de vijfde tijd noteerde.

De halve finales zijn dinsdag, de finale is woensdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement