Schippers haalt olympische finale 200 meter

Dafne Schippers staat woensdag bij de Olympische Spelen in de finale van de 200 meter. De Nederlandse atlete eindigde dinsdagavond in Rio de Janeiro in haar halve finale als eerste in een tijd van 21,96 seconden. De nummers een en twee plaatsten zich automatisch. Een dag eerder klokte ze tijdens de series 22,51. De beste tijd dit seizoen van Schippers op de 200 meter staat op 21,93 seconden.

Schippers is regerend wereldkampioene op de 200 meter en favoriete voor het goud. Eerder lukte het de 24-jarige Utrechtse niet om een medaille op de 100 meter te pakken. Schippers kwam zaterdag in het Olympisch Stadion vier honderdsten van een seconde tekort voor brons en eindigde als vijfde. Na afloop vertelde ze dat ze een aantal dagen eerder tijdens een training in Rio een blessure aan haar lies had opgelopen. Daar heeft de atlete naar eigen zeggen inmiddels geen last meer van.

Schippers liep in baan drie en was na de bocht haar grote concurrente Elaine Thompson al voorbij. De kersverse Jamaicaanse olympisch kampioene op de 100 meter zag op het rechte stuk naar de finish Schippers, die als enige van alle deelneemsters onder de 22 seconden bleef, verder versnellen. Thompson eindigde in 22,13 als tweede en plaatste zich ook voor de finale. De Amerikaanse Tori Bowie, die liep in de derde heat, noteerde ook 22,13.

,,Ik heb wel een tikje uitgedeeld. Op naar morgen, op naar de volgende'', zei Schippers, die aangaf dat het rechtstreekse duel met Thompson haar motiveerde. ,,Je loopt niet tegen de minste. Dat is voor mij wel goed. Dat pept me een beetje op en zorgt dat ik een goede race neerzet. Het is een halve finale, dus je weet dat je door moet. Je kunt niet helemaal inhouden en je wilt toch winnen.''

De atlete erkende dat ze richting de eindstreep heeft ingehouden. ,,Op het laatst kijk je om je heen en probeer je wat terug te zakken om toch zoveel mogelijk energie te sparen voor de finale. Nu goed herstellen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement