Schippers geeft FBK Games glans

Dafne Schippers heeft de FBK Games in Hengelo zondag glans gegeven met een mondiale toptijd op de 200 meter. De wereldkampioene won de wedstrijd in de regen in 22,02. Zo snel was nog nooit gelopen op deze sprintafstand op een Nederlandse atletiekbaan.

Het was ook haar tweede tijd ooit. De Utrechtse was alleen sneller tijdens haar glorieuze optreden bij de WK in Peking, waar ze goud won in 21,63. ,,Toch had ik deze tijd niet verwacht. De omstandigheden waren niet in mijn voordeel; typisch Nederlands weertje hè, met die regen. Dat deze tijd eruit rolt sterkt me alleen maar in de overtuiging dat ik goed bezig ben.''

Het atletiekgala leverde verder geen nieuwe deelnemers aan de Olympische Spelen van Rio op. Churandy Martina snelde naar de winst op de 100 meter in 10,12. De atleet van Curaçao was al zeker van Rio en moest zich voor de vorm nog plaatsen voor de EK in juli in Amsterdam. Met 10,08 in de halve finales voldeed hij ruimschoots aan de limiet.

Topprestatie Koster

Maureen Koster toonde klasse op de 1500 meter. Ze duelleerde tot aan de meet om de overwinning, maar kon de Ethiopische Besu Sado net niet passeren. De Boskoopse werd tweede in 4.05,48. Koster is al volop in voorbereiding op Rio, waar ze aast op een topprestatie op de 1500 meter.

Andere Nederlandse toppers slaagden niet een ticket voor Rio te bemachtigen. Thijmen Kupers deed een vermetele poging op de 800 meter, maar hij strandde op meer dan een seconde van de limiet. Ignisious Gaisah kwam tot 7,81 bij het verspringen, terwijl minstens 8,15 vereist is. Erik Cadée kwam bij het discuswerpen niet in de buurt van de olympische limiet van 65,00 meter. Hij wierp 60,27.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement