Schippers baalt: ik kwam voor goud

Met een gezicht als een oorwurm stond Dafne Schippers woensdag te balen na de finale van de 200 meter bij de Olympische Spelen in Rio. De Utrechtse spurtte in 21,88 naar het zilver. ,,Ik kan absoluut niet blij zijn met zilver. Ik kan hier niet van genieten. Het is balen, ik kwam hier voor goud'', zei ze kort na de race. De Jamaicaanse Elaine Thompson was haar te snel af in 21,78.

Schippers, die nog op de baan een schoen weggooide, meldde zich zwaar teleurgesteld in de mixed zone. ,,Ik ben het kwijtgeraakt sinds mijn blessure. Daarvoor had ik zo'n goede vorm'', baalde ze. Schippers liep twee dagen voor haar eerste optreden op de 100 meter een liesblessure op. Mede daardoor liep de finale op het koningsnummer uit op een tegenvaller: ze werd vijfde.

Op de 200 meter, de afstand waarop ze regerend wereldkampioene is, moest de revanche komen. ,,Ik kwam op het laatste stuk steeds dichterbij, maar ik was toch niet sterk genoeg. We gaan dit nu eerst analyseren. Ik baal. Ik kwam hier om te winnen en dat heb ik niet gedaan. Ik ging stuk op de laatste meters.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement