Schenk kiest voor FC Twente

Xandro Schenk poseerde als nieuwe aanwinst al in het shirt van Sparta Rotterdam, maar de verdediger liet zijn contract kort daarna ontbinden. Hij verkoos een andere club en dat blijkt FC Twente te zijn. De club uit Enschede, die afgelopen seizoen degradeerde uit de eredivisie, heeft de 25-jarige Schenk voor twee jaar vastgelegd.

De ommezwaai bij Schenk viel niet in goede aarde bij technisch manager Henk van Stee van Sparta. Die zei bij RTV Rijnmond dat Schenk zich gek had laten maken door een veel betere aanbieding van FC Twente. De club liet het er verder bij zitten. ,,We zijn teleurgesteld dat hij uiteindelijk voor een andere club kiest. Feit blijft echter dat we alleen spelers willen hebben die graag voor Sparta willen voetballen.''

Schenk voetbalde de afgelopen vijf seizoenen voor Go Ahead Eagles. Twente is blij met zijn komst. ,,Xandro is een no-nonsens centrumverdediger die al lang op de wensenlijst stond. We zijn heel blij dat Xandro voor FC Twente gekozen heeft'', aldus technisch directeur Ted van Leeuwen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement